Környezettudatosság erősítése
Erdészek körében nemcsak erdészeknek
2010.09.17

Az Ipoly Erdő Zrt. egy különleges szakmai napon mutatta meg az erdészeknek, mit is jelentenek a természetvédelmi beruházásai, és hogyan hat mindez a Földi élet egészére.


2010.08.23

A környezettudatosság erősítésének érdekében a projekt keretén belül képzést szervezünk, mivel fontosnak tartjuk a lakossági attitűd ez irányú formálását. A fogyasztói magatartásnak a környezettudatosság, a fenntarthatóság irányába történő fejlődése szempontjából az oktatás-nevelés kritikus jelentőségű. Ehhez ismereteket kell szerezni, készségeket, hozzáállást, értékrendet kell formálni a fenntartható fogyasztás érdekében. A gyermekkorban elkezdett fejlesztés, döntő fontosságú. Projektünk hozzájárul a fenntarthatósághoz szükséges értékváltáshoz, a fenntarthatósággal kapcsolatos tudás széles körű elterjesztéséhez. Célunk a térség lakosságának és a térségbe érkező látogatóknak érdekeltté tétele a fenntarthatóság eszméinek megvalósításában. Az élőhelyfejlesztés aktív munkáin kívül szeretnénk megismertetni ezt a a hatalmas feladatot a helyszínek közelében a nagyközönséggel is. Ebben segítettek a helyszíni rendezvényeink, amelyek látogatottsága elérte az ezer főt. A kiírt fotópályázat sikerességét pedig jól mutatja, hogy több mint 700 pályamű érkezett, és például a közönségdíj megszerzéséhez hétezer szavazat volt szükséges!

Erdészek a természetért nyíltnap
2010.05.16

Május 15-én az Ipoly Erdő Zrt. az Európai Uniós forrásokból megvalósuló természeti értékek megőrzését célzó projektje keretében különleges programmal ajándékozta meg a természetbarát családokat, baráti társaságokat és azokat, akik természetes környezetben szeretnének kikapcsolódni.

Madárdalért csendült a dal a Naszályon
2010.05.14

Vetekedhet-e az emberi hang a madarakéval? Nem, de egymáséban lehet gyönyörködni! Ezt a különleges élményt élhette át több száz résztvevő, akik kicsiktől nagyokig képviselték az emberi hang megannyi színét, hogy a természet által épített templom akusztikus hangzásában csendüljenek fel dalok az erdőről. Kaptak is feleletet a csicsergő, éneklő tollas sereglettől!

több mint hétszáz fotó érkezett a pályázatra
2010.03.25
Az Ipoly Erdő Zrt. február közepén hirdette meg kreatív fotópályázatát „Ember az erdőben, az erdőért” címmel, amatőr és profi fotósok részére.
2009.12.16

2009. december 5-én a Börzsöny szívébe Királyrétre érkezett a Mikulás. A gyerekek és szüleik ingyenesen utazhattak kisvasúttal Királyrétre. A Mikulás érkezését várva a családok erdei kirándulás alatt csodálhatták meg a téli erdő szépségeit, természeti értékeit.